Een foto van ons recent nieuws.
Een foto van ons recent nieuws.

11 jun

Bericht aan onze klanten: nieuwe Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst


Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing, ook bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Vanaf dan geldt in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving. Met de komst van de AVG was het noodzakelijk om de algemene voorwaarden te vernieuwen.

Waarom?

De kans is groot dat u via onze dienstverlening persoonsgegevens van anderen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan gegevens die een websitebezoeker via een contactformulier naar u verstuurt. Verwerkt u persoonsgegevens? Dan schrijft de AVG voor dat u een verwerkersovereenkomst met Pweb Solutions moet sluiten. Daar helpen wij u graag bij.

Verwerkersovereenkomst

Pweb Solutions heeft een verwerkersovereenkomst gemaakt die naadloos aansluit op onze dienstverlening. Hierin spreken we af hoe Pweb in uw opdracht persoonsgegevens verwerkt. Deze overeenkomst is opgenomen als bijlage in de algemene voorwaarden. Daarnaast zijn ook de algemene voorwaarden bijgewerkt in het kader van de AVG.

Wat vragen wij van u?

Lees de bijgewerkte algemene voorwaarden en aanvullende verwerkersovereenkomst (klik hier) goed, zodat u bekend bent met de inhoud. Heeft u na het lezen nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Zo niet, hoeft u verder niets te doen en zijn de nieuwe voorwaarden automatisch in werking vanaf heden.


Het mag duidelijk zijn dat deze nieuwe wetgeving heel wat uitdagingen met zich meebrengt. Omdat wij de veiligheid van uw gegevens en die van de gebruikers van uw website belangrijk vinden, lieten we in onze vorige mailing reeds weten dat al onze/uw websites worden ondergebracht bij een andere partner. Dit bedrijf is absolute marktleider in hostingdiensten en kan daarbij de ISO 9001 (Quality Management) en ISO 27001 (Security Management) certificaten voorleggen die kwaliteit en veiligheid garanderen.

Met vriendelijke groeten,
Het Pweb-team