Een foto van ons recent nieuws.
Een foto van ons recent nieuws.

28 mei

Paardenveilingonline.com succesvolle eerste editie


Deze periode van coronacrisis is erg onzeker. Niet alleen voor de paardensport, maar ook voor de fokkerij. Juist in deze tijd is het van belang om fokkers te helpen met het verhandelen van hun fokproducten.

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. Alwin Scholten en Niels Mulder, ‘de mannen achter’ paardenveilingonline: “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed (springgefokt) veulen.” Om een mooi veilingaanbod te waarborgen wordt ook samengewerkt met meerdere hengstenhouders.

De veiling komt tot stand met behulp van de befaamde veilingtool van Media Primair, die bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor de techniek achter de Excellent Dressage Sales (EDS) en Eliteveiling Borculo.

De eerste editie van Paardenveilingonline.com is succesvol afgesloten! Niels Mulder en Alwin Scholten selecteerden 23 veulens en vier embryo’s, deze kwamen gisteravond onder de digitale hamer. Tobago Z-zoon Top Secret PS Z liet de hoogste prijs noteren, hij kwam voor €16.000 in Belgische handen.

Paardenveilingonline.com is een veelzijdige veiling met talentvolle veulens voor realistische prijzen. De kosten voor zowel de koper als de verkoper zijn laag. Dat dit nieuwe concept een succes is, blijkt uit de totale omzet van €160.000 en het feit dat driekwart van de veulens daadwerkelijk verkocht is. Veel van deze veulen zijn verkocht naar het buitenland.

Meer informatie -> https://www.paardenveilingonline.com/home